عبدالله جاسبی در چهارم آذر ماه سال 1323 در تهران در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود. ایشان در سال 1351 ازدواج نمود که ثمره آن پنج فرزند، سه پسر و  دو دختر می باشد.

تحصیلات

عبدالله جاسبی در سن هفت سالگی به مدرسه اعتضاد واقع در سرچنبک، نزدیک امامزاده یحیی وارد شد. دوره متوسطه 6 ساله خود را در هنرستان تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم، دوره لیسانس خود را در رشته مهندسی صنایع به پایان برد و با اخذ مدرک لیسانس و احراز رتبه اول موفق به دریافت نشان و مدال درجه اول فرهنگ شد. وی در سال 1345 پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه علم و صنعت مشغول تدریس گردید.

جاسبی همزمان با تحصیلات متوسطه و دانشگاه، عصرها در مدرسه مهدیه، جامع المقدمات و علوم دینی را می‌آموخت و در همان مدرسه نیز به تدریس علوم روز و روش تدریس برای مدرسان آن‌جا می‏پرداخت که جزوات روش تدریس او پس ازپیروزی انقلاب اسلامی، به صورت کتابی به نام “روش تدریس و فن کلاس‌داری” توسط وزارت آموزش و پرورش وقت به چاپ رسید. جاسبی در سال 1351 برای ادامه تحصیلات وارد دانشگاه آستون در انگلستان شد. ابتدا مدرک فوق لیسانس خود را در رشته مدیریت صنعتی و سپس مدرک دکترای تخصصی خود را در رشته مدیریت تولید و تکنولوژی از دانشگاه آستون دریافت کرد و در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به میهن بازگشت.

سوابق سیاسی و مذهبی

دكتر جاسبی از دوره متوسطه به تشكیل گروهی مذهبی – انقلابی از همكلاسی‏های خود همت گماشت و با مسافرت به قم برای دیدار امام خمینی(ره) كه با روز هجوم ددمنشانه رژیم به حوزه علمیه قم مقارن بود، فعالیتهای انقلابی خود را آغاز کرد. در این مقطع زمانی فعالیتهای او و دوستانش با توزیع اعلامیه های امام(ره) و شركت در مجالس و محافل مذهبی و افشای چهره رژیم و شركت در تظاهرات قبل و روز 15 خرداد همراه بود. پس از زخمی شدن برادرش در 15 خرداد به فكر گسترش فعالیتهای مذهبی افتاد. وی در سال 1346 با كمك شهید نامجو، شهید دكتر عباسپور و چند تن دیگر اقدام به تأسیس تشكیلات زیرزمینی برای مبارزه با رژیم كرد كه شهید اقارب پرست، شهید كلاهدوز و شهید آیت نیز از اعضای آن تشكیلات بودند. این تشکیلات که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با نفوذ در نیروهای مسلح و ارگانهای کشور و در خط ولایت امام خمینی(ره) حركت می‏كرد، توانست در حد خود منشأ خدماتی باشد.
جاسبی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1346، در دانشگاه علم و صنعت ایران، به تشویق دانشجویان به انجام فرائض دینی و اسلامی پرداخت كه منجر به اخراج او و یكی از همكارانش از این دانشگاه و انتقال به تكنولوژی ونك گردید. در خارج از كشور نیز با تشكیل انجمن اسلامی در شهر بیرمنگام، هدایت و رهبری نیروهای اسلامی را به عهده داشت و رابط بین تشكیلات زیرزمینی خود با فعالیت های خارج از كشور بود.

مسئولیت‏ها و افتخارات

جاسبی پس از بازگشت به ایران، مسئولیت‌های مختلفی در نهادهای جمهوری اسلامی و تشکل‌های سیاسی به عهده گرفت که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
مشاور وزیر کشور
معاون نخست وزیر در امور طرح‌ها و برنامه‌ها در دوره نخست وزیری شهید رجایی
معاون نخست وزیر و دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی کشور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
کاندیدای ششمین و هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی (نزدیک به 30 سال)
 
جاسبی تألیفاتی در مدیریت و مسائل سیاسی و آموزشی دارد. وی همچنین در دوران فعالیتش در سال 74 موفق به دریافت نشان لیاقت و مدیریت از رئیس جمهور وقت، آیت الله هاشمی رفسنجانی شده‏ است.
جاسبی دو دوره عضو شورای اجرایی انجمن بین‌المللی دانشگاه‌ها بود كه بیش از 800 دانشگاه در آن عضو هستند و وابسته به یونسكو می ‏باشد. وی عضو شورای اجرایی اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام است و همچنین ریاست این شورا را بر عهده دارد.
جاسبی در خصوص دستاوردهای خود در دانشگاه آزاد گفت: «دانشگاه آزاد یكی از نهادهای مهم انقلاب است و همه پیشرفت‌ها و عظمت‌هایی كه دارد كار خداست و كار من نیست. من و همه مدیرانی كه در این دانشگاه خدمت می‌كنیم، خدمت‌گذاران كوچكی هستیم كه خداوند به ما این توفیق را داده كه در این سنگر خدمت كنیم. امروز دانشگاه آزاد بدون شك بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان است.
دانشگاه آزاد روزی كه تأسیس شد هیچی نداشت، حتی یك عضو هیئت علمی، یك متر فضای آموزشی و كوچك‌ترین تجهیزات و غیره نداشت. تنها سرمایه ما یك میلیون تومان اهدایی امام‌خمینی(ره) بود اما امروز كه با شما صحبت می‌كنم، این دانشگاه بیش از یك میلیون و 600 هزار دانشجو و بیش از 30 هزار عضو هیأت علمی دارد. این دانشگاه تا به حال بیش از 4 میلیون فارغ‌التحصیل ارائه داده، نزدیك به 450 واحد و مركز دانشگاهی در سراسر كشور و چند واحد خارج از كشور دارد، 50 مركز پژوهشی و تحقیقاتی، 600 مدرسه وابسته به دانشگاه آزاد به نام مدارس سما با 53 هزار دانش‌آموز، 110 آموزشكده و حدود 90 هزار دانشجوی كاردانی پیوسته از دیگر چشم‌اندازهای دانشگاه آزاد است. بیش از 35 هزار پرسنل در دانشگاه آزاد مشغول به فعالیت هستند، هزاران آزمایشگاه، كارگاه، كتابخانه، درمانگاه، مزرعه، بیمارستان و … دانشگاه آزاد را امروز بدون شك به بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل كرده است.
ما دهه اول دانشگاه آزاد را دهه تثبیت نام نهادیم. دهه دوم را دهه توسعه و دهه سوم را كه اكنون در نیمه‌های آخرین سال آن هستیم دهه كیفیت نام‌گذاری كردیم. در دهه چهارم كه از سال آینده آغاز خواهد شد، وارد رقابت‌های جهانی با دانشگاه‌های معتبر جهان خواهیم شد.»
افتخارات دانشگاه آزاد در زمان ریاست جاسبی
عبدالله جاسبی با اشاره به افتخارات بدست آمده دانشگاه آزاد، گفت: «واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، به تنهایی اكنون در تعداد مقالات ISI مقام چهارم را در بین دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی كسب كرده است و ممكن است تا یكی دو سال آینده به مقام اول هم برسد یا به عنوان مثال واحد نجف‌آباد دانشگاه آزاد در استان اصفهان از نظر تعداد مقالات ISI از تمامی مقالات این استان پیشی گرفته است.
همچنین کسب مقام در مسابقات ربوكاپ از دیگر افتخارات این دانشگاه است، دانشگاه آزاد نه تنها در ایران حرف اول را می‌زند بلكه در منطقه مطرح است، به طوری كه از 17 مقامی كه امسال در تركیه آوردند، 8 تای آن برای دانشگاه آزاد قزوین بود و یك مقام نیز برای دانشگاه آزاد واحد یزد بود. یعنی از این 17 مقام، 9 تای آن برای دانشگاه آزاد بوده است.»
تأسیس شعبه های دانشگاه آزاد در کشورهای دیگر
در مراسم افتتاح واحد بین‌المللی دانشگاه آزاد کابل، عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد گفت: «این دانشگاه دارای 400 واحد دانشگاهی در ایران، چهار مركز آموزش عالی بین‌المللی در چهار منطقه آزاد تجاری – صنعتی و چهار شعبه در انگلستان، امارات متحده عربی، افغانستان و لبنان است.» رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به زمینه‌های مشترك و فراوان فرهنگی بین ایران و افغانستان بر توسعه همكاری‌های علمی و پژوهشی بین ایران و افغانستان كه مورد تأكید مقام معظم رهبری و مسئولان نظام نیز است، تأكید كرد.